Forrige recordNæste record   Fremkomst af Jens Peter Rasmussens ramme fra 1893

13. juli 2024

Tilbage i 1970´erne var en del af Selskabets malede skiver ophængt på Hotel Prindsen. Det blev fortalt, da flere blev stjålet. Nogle er senere vendt tilbage, mens andre er forsvundet for tid og evighed. Nogle har vi billedgengivelse af fra fotos, mens der er andre vi ikke ved hvordan så ud.

Skæbnens tilfældighed har gjort, at selskabet netop har fået rammen til skiven fra 1893 tilbage. Desværre uden maleriet der er blevet erstattet af et spejl.
Vores tidligere skydebror Morten Nielsen, fandt det interessante spejl til salg på Facebook. Han hæftede sig ved den guldfarvede ramme med udskæringer, der havde et navn og en dato påført i bunden. På vores hjemmeside har vi et sort/hvidt billede af den oprindelige skive. Her kunne Morten forsikre sig om, at rammen var fra fuglekonge Jens Peter Rasmussens skive. Med Mortens indsats, er rammen nu igen i selskabets eje.

Rammen er blevet ramt af tidens tand. Flere steder er der brækket stykker af den, ligesom der er sprækker og den vil have brug for en gang maling. Opgaven vil kunne løses af selskabets dygtige konservatorer, hvis det besluttes. Takket være vores stadig mange sponsorer, vil vi også kunne løfte den økonomiske opgave.

I 2008 lykkedes det os at få skiven fra 1960 tilbage. Den gang uden ramme. En kopi af denne blev dengang rekonstrueret af Jeppe Drews.

Den netop fremkommet rammes fremtidige skæbne er endnu ikke afgjort. Det vil blive drøftet på det kommende bestyrelsesmøde.

Ramme 1893               Temp_1893_AA_150    

   

Tilbage til listen