Forrige recordNæste record   Michael Donstrup ny fuglekonge

3. juli 2024

Tirsdag blev årets traditionelle fugleskydning afviklet, som det er sket stort set hvert år siden 1787.

På en lidt kølig julidag med ganske lidt regn blev årets fugleskydning afviklet som traditionen byder. De fremmødte skydebrødre tog imod fuglekongen og bestyrelsen i museets gård. Her bød fuglekongen på et glas Fernet Branca, der for nogle blev skyllet efter med noget fra en flaske.
Med Hjemmeværnsorkesteret i spidsen gik marchen gennem byen til Stændertorvet, hvor medlem af kommunens Kultur- og Idrætsudvalg, Rasmus Hylleberg, bød velkommen og ønskede skydebrødrene en god dag. Fuglekongen kvitterede med en lille takketale og en gave til det fremmødte byrådsmedlem. Herefter gik marchen videre til restaurant Håndværkeren.

Inden dagens skydning modtog Ebbe Bødker og Claus B. Hansen emblem for 40-års medlemskab. Jens Prip Bonnesen og Tom Hjorth Andersen modtog emblem for 25-års medlemskab. Samme ære tilfaldt Harry Hansen og Lars Glint, der ikke deltog på dagen. Inden skydningen blev årets nye skydebrødre præsenteret for de fremmødte.

Årets skydning blev temmelig langtrukken. Det blev diskuteret om det var fuglen der var sejlivet, om skytternes skydeevner var svækket, eller om det var riflernes kikkertsigte der var til mere ulempe end gavn. Der var noget der skulle overvejes inden fremtidige skydninger.
For at nå frokosten og dagens øvrige program blev halen, venstre vinge og højre vinge sprunget over. Efter dagens skud nummer 531 røg brystpladen til jorden ved skud af debutanten Christian Slesvig.

87 skytter mødte op ved årets fugleskydning, mens 84 deltog i den efterfølgende frokost.

Under frokosten talte fuglekongen Henrik Brandt for Danmarks Majestæter, såvel abdicerede Dronning Margrethe og nyligt udråbte Kong Frederik. Formand Carsten Helge Nielsen talte for fuglekongen, Per Starklint for Danmark, Jens Løgstrup for skytterne, og Thomas Kenneth Nielsen-Isaksen for selskabet på vegne af de nye skytter.

Vores vikarierende toastmaster Kurt Eg gav grobund til den gode stemning, da han i den grad tog kegler med sin personlige optræden. Jeg tænker, at Steen Bager, når han vender hjem fra Sydamerika skal sendes på kursus. Dette er naturligvis skrevet med "et glimt i øjet". Vi skal ikke kopiere andre, men hver især være den vi er.

Dages sluttede med, at jeg efter et år måtte takke af som fuglekonge, efter et på alle måder fantastisk år. Det gjorde jeg gerne og ser nu frem til af følge den nye fuglekonge. Det blev Michael Donstrup, der i 2016 blev årets kongeskytte. Jeg ønsker Michael et stort tillykke med titlen.

   

Tilbage til listen