Forrige recordNæste record   Mindeord for Lene Birch

14. juni 2024

Selskabets korrekturlæser siden foråret 2023, Lene Birch er den 13. juni 2024 afgået ved døden, 65 år gammel.

Lene er barnefødt i Roskilde og har hele sit liv boet i byen. Barndomskvarteret var Rughaven. Efter en afstikker til Himmelev i Lenes teenagealder flyttede familien tilbage til Sct. Jørgensbjerg. Som voksen har forskellige bopæle til stadighed været i Roskilde.
Lene var den ældste af familiens tre døtre. Familienavnet var Adrian Nielsen, siden blot Adrian. Efter endt skolegang med realeksamen og efterfølgende handelsskoleeksamen kom Lene som ung i lære som kontorelev. Arbejdslivet igennem er aftjent inden for uddannelse, ikke mindst inden for HR. Lene har arbejdet for Ostermann, Gallup, Risø og Lundbæk.
For et par år siden valgte Lene at gå på pension. Dette af helbredsmæssige grunde, men også for at få nogle gode år i livets efterår. Årene blev alt for få.

Som blot 14-årig mødte Lene sit livs kærlighed, Henrik og fik således mere end 50 år sammen. De blev gift i 1980. Interesserne gennem livet har været kultur, håndarbejde, venner og rejser. I de seneste år har det fortrukne rejsemål være Samsø.
Lene var et socialt menneske med en bred vennekreds der blev plejet gennem mange år. Lene var igangsætter og aktiv i at fastholde sociale kontakter.
Lenes død er et stort personligt tab for mig. Udtrykket venner bruger jeg kun om ganske få personer. Blandt disse var Lene. Lene er det menneske, jeg har bevaret den længst varende kontakt med igennem livet.

I efteråret 1964 startede Lene og jeg på samme danseskolehold på Fjordvilla. Her gjorde vi ikke nærmere bekendtskab med hinanden. To år senere begyndte vi sammen i 1.A. på Duebrødre Skole og forsatte sammen til vi 10 år senere stod med vores realeksamensbeviser.

Lene var en af klassens pæne piger, mens jeg var en rod med noget ”tungt i rygsækken”. Modsætningen var ikke en hindring for et godt kammeratskab, som vi havde gennem hele skolegangen og i årene derefter. Vi blev ofte på kammeratlig vis drevet mod hinanden. Det være sig i gruppearbejde på skolen og socialt i fritiden. Lene og jeg var sammen, da vi nytårsaften 1971 udforskede den første indtagelse af forbudt øl. En pose skjult i en hæk, og så var det ellers ud at ringe på folks døre og stikke af med en øl i hånden.

Ikke kun Lene, men også hendes familie har været højt skattet hos mig. Lenes forældre stod altid med åbne arme i deres hjem, ligesom de på flotteste måde socialt drog omsorg for andre børn. Lenes forældre kunne se og rumme det enkelte barn, hvad det end måtte have i bagagen. Den omsorg er jeg sikker på, har været med til at bringe mig et andet sted i livet, end det ellers kunne være gået.

Med Lene og mig som permanent festudvalg, har vores folkeskoleklasse fast mødtes hver femte år siden vi forlod skolen. Det bliver meget tomt at stå uden det gode samarbejde.

På alle måder var Lene flittigere end mig i skolen. Dette være sig også i dansk grammatik. Da jeg som selskabets hjemmesideredaktør i foråret 2023 søgte et generationsskifte som min korrekturlæser, var det naturligt for mig at spørge Lene. Hun sagde straks ja og gik på opgaven med krum hals. Hun udførte sit arbejde til UG med kryds og slange.

Lene og jeg har livet igennem haft det tætte venskab, som også vores ægtefæller er blevet en del af. Det er blevet til ferier, livets fester og de små sammenkomster. Det har altid været hyggeligt samvær.

Som ganske ung blev Lene ramt af en trist bindevævssygdom. En sygdom der forinden havde ramt hendes tre år yngre søster. For dem begge blev det et vilkår der prægede deres liv. Søsteren døde som blot 50-årig. For Lene skulle det vise sig at blive en aggressiv kræftform, der blev hendes endelige. Det er ubegribeligt uretfærdigt, at hun livet igennem skulle rammes så meget.

Jeg kommer til at savne Lenes selskab og de regelmæssige telefonsamtaler der ofte trak ud, fordi vi havde så meget at dele med hinanden. Jeg må glæde mig over de mange gode minder.

Lene efterlader sig sin mand, selskabets kasserer Henrik Birch, sin mor, sin yngste søster og dennes to døtre. Dertil kommer en nieces nyfødte søn, som Lene kun lige nåede at glædes over. Familiens første dreng i fire generationer.

Lene bliver bisat fra Sct. Jørgensbjerg Kirke torsdag den 20. juni klokken 13:00.

Æret være Lene Birchs minde.

Lene Birch 2018

   

Tilbage til listen