Det Sjællandske Fællesdyrskue flyttes fra Bellahøj til dyrskuepladsen i Roskilde.
* * * * * * * * *
Katedralskolen flytter ud i sydvestkvarteret i nye bygninger.
* * * * * * * * *
Margrethegården med plejeafdeling opføres.
* * * * * * * * *
I strandkanten ved fjorden indvies Vikingeskibsmuseet, hvor de fem skibe, man gravede op af Roskilde Fjord ved Skuldelev er udstillet. Arkitekt er Clemmensen.
Et regulativ ved forsvaret bestemmer, at alle værnepligtige fremover skal tiltales med navn i stedet for nummer.
* * * * * * * * *
Limfjordstunnelen mellem Aalborg og Nørresundby åbnes for trafik. Begivenheden fejres med en hel festuge i de to nordjyske købstæder.
* * * * * * * * *
Forsvarets Efterretningstjenestes (FE) aflytningscentral under Københavns Universitet i Kejsergade afsløres.
* * * * * * * * *
KB Hallen blænder op for en sexmesse, som er så populær, at åbningstiden må udvides. Udstillerne har forbud mod at sælge deres varer, men forbuddet bliver omstødt, og handelsminister Knud Thomsen får endda en næse for at have forsøgt at stoppe de nysgerrige kunder i at handle.
* * * * * * * * *
Radioprogrammet "Spørg Bare" er populært. Her skriver lytterne ind med spørgsmål og emner, de synes trænger til at blive debatteret. Et panel med fire kendte personer tager sig så af debatten, og det er Simon Spies, bakkesangerinden Cleo, skuespilleren John Price og Gladsaxes borgmester Erhard Jakobsen.
* * * * * * * * *
Dronning Margrethe nedkommer med sin anden søn og rygterne går på at han skal hedde Andreas, som er en fordansket form af Prins Henriks fars navn André. Han kommer dog til at hedde Joachim Holger Waldemar Christian.
På mindre end tre år har det unge københavnske ægtepar Margit og Erik Brandt skabt en tøjforretning med verdensry. USA er parrets vigtigste station. Her sælges Brandt-tøj for 25 millioner om året, og husets samlede omsætning ventes i år at nå 70 millioner.
* * * * * * * * *
Ungdomsoprøret er også nået til Danmarks Radio. Her stifter man en særlig Ungdomsredaktion, der skal tage sig af de emner, som de unge lyttere interesserer sig for. Redaktionen består af blandet andre Kjeld Koplev og Karsten Pharao.
1969 er året, hvor astronauten Neil Armstrong for første gang sætter foden på månens overflade. Og her i Danmark kommenteres begivenheden kompetent og medrivende af Claus Toksvig.
* * * * * * * * *
Yassir Arafat bliver af Den palæstinensiske nationalkongres, udnævnt til leder af PLO.
* * * * * * * * *
Golda Meir fra Milwaukee, Wisconsin, USA, vælges som Israels ministerpræsident. Hun bliver den anden folkevalgte kvindelige regeringschef.
* * * * * * * * *
Willy Brandt vælges till Vesttysklands forbundskansler.
* * * * * * * * *
Dødsstraffen bliver afskaffet i Storbritannien.
I Woodstock nord for New York samles en 1/2 mio. hippier og unge til en musikfestival, hvor bl.a. Jimi Hendrix og Janis Joplin optræder.
* * * * * * * * *
Det blev et mildest talt besynderligt resultat af det internationale Melodi Grand Prix, der blev afholdt den 29. marts i Madrid. Ikke mindre en fire nationer fik lige mange point i afstemningen. Da der ikke var regler for denne situation, måtte de alle kåres til vindere. Reglerne blev straks lavet om, så det fremover ville være muligt at finde frem til en endelig vinder.
De fire vindere var, "Boom-bang-a-bang" sunget af Lulu for Storbritannien, "Vivo cantando" sunget af Maria Rosa Marco fra Spanien, "De troubadour" sunget af Lenni Kuhr fra Holland og "Un jour en enfant" sunget af Frida Boccara fra Frankrig. Alle fire vindere var kvindelige solister.
* * * * * * * * *
24-årige Ulla Pia har et stort år i 1969. Sangen "Flower Power Tøj" bliver det største danske pophit.
* * * * * * * * *
Gasolin dannes.