Forrige recordNæste record   Roskilde Marked sponsor for Fernando Møllers skive

2. november 2012

Vi kender vel alle Fernando Møghe, men ingen af os har set ham. På trods af, at skikkelsen var afdød allerede ved Matador-seriens begyndelse, er han en meget markant person, som ikke mindst enkefru Møghe fremhæver lige til sin død.
Matadors ”mor”, Lise Nørgaard, har siden historiens tilblivelse erklæret, at alle personer er fiktive og ikke har noget afsæt i hedengangne Roskildeborgere. Nogle mener noget andet. På det grundlag kører Roskilde Avis nu en serie om, hvem der kan tænkes at have stået model til hvem.
Der er dog en enkelt figur fra Matador, som Lise Nørgaard har vedkendt sig, har afsæt i en person fra Roskilde. Det er Fernando Møghe, der er inspireret af købmand Fernando Møller, der drev sin virksomhed i Algade, tæt på Røde Port. Fernando Møller var selskabets fuglekonge i 1900.

Der drives stadig købmandshandel i den salige fuglekonges gamle lokaliteter. I dag er det Roskilde Marked, der leverer dagligvarer til områdets beboere. Roskilde Marked har tegnet et sponsorat for Fernando Møllers skive. Denne og nye og øvrige sponsorsider kan ses under sponsorgalleriet.

   

Tilbage til listen