Forrige recordNæste record  Sponsor for 1941 er Gustav Wieds Vinstue  

Spil, øl og socialt samvær i Hersegade

Ved Grønnegades udmunding i Hersegade lå tidligere købmanden, der havde god handel med eleverne på Roskilde Realskole. De fleste købmænd er nu en saga blot. Den gamle bygning forsvandt for mange år siden, og i 1969 blev den nuværende opført. Fra starten lå en bodega i ejendommen, men hvor Gustav Wieds Vinstue ligger i dag, lå i begyndelsen en smørrebrødsforretning. Smørrebrødsforretningens tid var kun kortvarigt, og siden er der blevet løftet mangen et godt glas på stedet.

Restauranten på stedet har gennem årene heddet ”Penalhuset”, ”Grisen” og ”Hos Dorthe”. I mange år har det været Gustav Wieds Vinstue, opkaldt efter den berømte forfatter, der boede de sidste år af sit liv i Roskilde.

Gustav Wieds Vinstue har åbent hele ugen, og fredag og lørdag indtil klokken 2 om natten. Her er stedet, hvor gæsterne i hyggelige og charmerende omgivelser, kan smage gode øloplevelser. På trods af navnet er stedet mere en ølstue end en vinstue. Her er mange forskellige øl på kortet, heraf en del spændende fra udlandet.
I 2014 modtog Gustav Wieds Vinstue ølmærke af Danske Ølentusiaster. Anerkendelsen blev givet på grund af stedets efter forholdene meget store udvalg af spændende flaskeøl. 

I kælderen, hvor der tidligere var diskotek Kælderhalsen og danseskole, kan man få et spil billard, spille dart, høre musik fra en gammeldags jukeboks og se udvalgte sportsbegivenheder på storskærm.

Gustav Wieds Vinstue afvikler forskellige sociale arrangementer. Lottoklubben spiller i en periode indtil en spiller har 20 rigtige vindertal. Gevinster fra Danske Spil går ubeskåret til gevinstpuljen. Således har rundens vinder alene glæden af at blive nævnt på hjemmesiden og naturligvis håneretten overfor sine medspillere. Også fodboldtipning er blandt det, der dystes om blandt stedets gæster.

Kortspillet Sjavs bliver flittigt spillet på Gustav Wieds Vinstue. Her følger man reglerne fra Roskilde Borger-, Håndværker- og Industriforening, der residerer i naboejendommen. Dygtige kortspillere har gjort vinstuen stolt med et sjællandsmesterskab.

Ved forskellige anledninger byder Gustav Wieds Vinstue på levende musik. Her opkræves ikke entre, så man skal alene betale for, hvad man ønsker at nyde på aftenen.

Gustav Wieds Vinstue byder alle velkomne i en hyggelig atmosfære.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: