Forrige recordNæste record  Sponsor for 1955 er Bryghuset Røde Port  

Skolelærernes håndbryggede kvalitetsøl

Navnet Røde Port stammer fra dengang, Roskilde var befæstet og byens port var rød. Den nuværende Røde Port blev opført i 1846 i forbindelse med, at Danmarks første jernbanestrækning blev etableret mellem Roskilde og København.
Bryghuset Røde Port er også byens lokale bryggeri, der har sit domæne og ølstue på Algade 53.

Det er skolelærerne Morten Østergaard og Knut Eirik Sandvik, der med stor entusiasme har kastet sig over det ædle håndværk. En ven til Morten bød ham på noget hjemmelavet bryg på hvede og hyldeblomst. Morten blev blæst helt omkuld og tog en håndfuld bryg med ned i båden til vennen Knut Eirik. Det blev starten, og snart efter købte Morten og Knut Eirik selv udstyr og gik så i gang med intensiv læsning og brygning. Læsningen gav meget, men det er først når, man står med det egentlige håndværk, at man virkelig lærer noget. Det kræver rigtig lang tid, før produktet virkelig er, som det skal være. Bryggerne kom igennem rigtig mange forskellige malttyper, så de nærmest kunne smage dem i munden. At brygge øl drejer sig om at kunne lave noget til perfektion.

Med ærefrygt stillede roskilde-bryggerne op til Danmarksmesterskabet i håndbryg i 2016. Det var i kategorien specialøl, en mørk sag, en Imperial Stout, tilsat columbiansk kaffe og dominicansk rom. Mesterskabet blev hentet hjem, hvorefter de for alvor blev tændt for mere ølbrygning.

Efter mesterskabet i håndbryg, blev der indledt et samarbejde med Randers Bryghus, hvor øllet blev brygget, indtil det er muligt at komme i gang i hjembyen. Samarbejdet i Randers sikrede den gode kvalitet fra første bryg og gav mulighed for at brygge 1000 liter af gangen.  Det gode øl kunne nu strømme ud af hanerne på Gustav Wieds Vinstue og i Klosterkælderen. Siden er flere udskænkningssteder kommet til. Ligeledes blev det snart muligt at købe det gode øl i de fleste supermarkeder.

Bryghuset Røde Port byder på ølsmagning i bryggeriet. En sanseoplevelse for alle ølglade mennesker. Her skal duftes, kigges og smages på malt, humle og ikke mindst øllet. Her er både dem, der kan købes i forretningerne, men også de øl, som er under udvikling.

Under ølsmagning vil der være mulighed for at se testbryggeriet, spørge ind til brygning og høre om det spændende projekt. Bryggerne kommer også gerne ud til virksomheder og arrangerer ølsmagning i forbindelse med personalearrangementer.

Bryghuset Røde Port brygger øl med minimalt teknologi og maksimalt præg af håndværk. Det skal ikke være maskiner, men syns-, smags- og lugtesans, der er grundlaget for at brygge kvalitetsøl.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: