Forrige recordNæste record  Sponsor for 1869 er Vikingebageren  

Nordisk brød - det gode håndværk

På bagermester Chr. Jepsens Schmidts fuglekongeskive fra 1869 ser man fra Maglekilde, udover markerne, Sct. Jørgensbjerg kirke og Roskilde fjord i horisonten. På markerne, hvor køerne græsser, ligger i dag, op til Byparken, Vikingebageren. Navnet er inspireret af vikingernes betydning for området. Dette er ikke mindst for byen markeret ved Vikingeskibsmuseet, der har ligget ved fjordens bund siden 1969.

Ved foden af Tuttesti var der gennem mange år ishus og pølsebar til at tilfredsstille sultne gæster ved byparkskoncerterne, gæster på Fjordvilla og andre med hang til de traditionelle danske lækkerier. I dag har den del af forretningen udlejet. Den har som så mange andre skiftet karakter til pizzaria, swawarma, durumruller og andet inspireret af den mangfoldighed, den moderne verden tilbyder.

I 2006 blev den hidtidige privatbolig til kombineret bageri og smørrebrødsforretning. Sidstnævnte var i drive-in form, hvor kunderne kunne bestille og betale maden ved en rude og få den udleveret ved den næste. Konceptet er stadig velkendt fra burgerbarer. Smørrebrødsforretningen ophørte hurtigt, og siden er det Vikingebageren, der har tilfredsstillet kunderne. I 2016 overtog Michael Søndergård forretningen. Med en baggrund inden for IT og økonomi havde Michael kommet i forretningen, og havde i en årrække fungeret som rådgiver for den tidligere ejer. Da muligheden bød sig, købte Michael ejendommen og det velkendte bageri. Ved overtagelsen blev det hidtidige personale tilknyttet. Sammen udgør de et fantastisk tema, der brænder for deres arbejde og tror på det, de laver. Michael, der ikke er faguddannet og har andre aktiviteter, er selv at finde i forretningen jævnligt, og har dermed føling med virksomheden og kendskab til kunderne.

Virksomheden er efter ejerskiftet fortsat med det gamle koncept, men forandringer er også sket. Opskrifterne er på enkelte punkter ændret, og ikke mindst er der kommet andet mel til. Melet er rent dansk fra enkeltgårde der ikke er sprøjtet. Hver enkelt gård er kendt for bageren, hvilket giver en sikkerhed for kvaliteten.

Blandt andre nye tiltag kan nævnes mulighed for udbringning af brød om søndagen. Bestilles der i forretningen eller på hjemmesiden senest lørdag, er der sikkerhed for at modtage varerne senest søndag klokken 8. I sommerperioden er det muligt at nyde det gode brød og en kop kaffe i gårdhaven, der støder op til Tuttesti.

Brødet hos Vikingebageren er kendt for sit fuldkornsmel, de mange kerner, det grove og surdejen. Brødet bages i stenovne, der sikrer brødet mod tvangshævning. Forretningen lægger vægt på god service og venlig betjening. Inspireret af vikingerne bærer produkterne gamle nordiske navne som Thyra, Freja, Loke, Heimdal, Odin og Thor. Der bages også godt wienerbrød, ligesom der blandt andet sælges juice, mælk, ost og smurt brød.

Besøg sponsorens Facebookside ved at klikke på logoet: